Мечтата ни е в България да съществува напълно функционираща Национална Хранителна Банка, в която да участва добре изградена мрежа от неправителствени организации, правителствени институции, както и бизнеса в сферата на хранителната индустрия и хранителния бранш.

От 2012-та година у нас функционира неправителствената организация Българска Хранителна Банка. Българска хранителна банка работи за намаляване на глада и ограничаване на разхищаването на годна за консумация храна в България чрез събиране, съхраняване и раздаване на дарени хранителни продукти в съответствие с всички изисквaния за безопaсност и чрез развитие на инфраструктура за партниране с други организации за предоставяне на дарена храна дългосрочно и на максимален брой хора.
Разберете повече за различните възможности за включване и допринасяне към дейността на БХБ.

Друга неправителствена организация със социална насоченост, която организира подпомагане с храна на социално слаби семейства е сдружение „Празнични герои“.
Разберете повече за Холидей Хироус и възможностите да подпомогнете тяхната дейност.

От 1 януари 2013 година прагът на бедност у нас е 241 лева месечно на човек. Според статистиката над 1,6 милиона българи живеят с по-малко от тези пари, като поне 400 хиляди от тях са деца, а над 500 хиляди – възрастни хора.

Случвало ли ви се е да дарявате излишна храна? Как се дарява храна? Прочетете статия.


Искаш да допринесеш с нещо за по-добрия свят, но не знаеш с какво? Включи се към някой от нашите проекти, потърси в още много други доброволчески възможности или ни пиши с твои идеи и предложения.